ایمپلنت دندان - کاشت دندان - کلینیک دکتر زهرا شمسایی

برای داشتن لبخند زیبا از ایمپلنت میتوان استفاده کرد؛ اما برای حفظ آن باید شیوه‌ی مراقبت از ایمپلنت دندان را باید یاد گرفت. اگه از قبل کاشت دندان انجام داده‌اید یا قصد آن را دارید باید نکات مراقبتی را نیز یاد بگیرید و رعایت کنید. در غیر این صورت عواقبش به عهده‌ی خوتان هست. در ادامه‌ی این مقاله توضیح خواهیم داد باید چه نکاتی رابرای حفظ ایمپلنت دندان را رعایت کنید. آیا تنها با مسواک زدن میتوان از آن مراقبت کرد؟ اگه نکات بهداشتی را رعایت نکنیم چه عواقبی دارد؟

در صورتی که قصد ایمپلنت کردن دندانهایتان را دارید برای کسب اطلاعات بیشتر به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

ایمپلنت دندان - کاشت دندان - کلینیک دکتر زهرا شمسایی

نکات مهم در مراقبت از ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان روش بسیار خوبی است برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته است. اما در این روش روند بسیار طولانی خواهد داشت و از نظر هزینه نیز گران‌تر از روش های دیگر است. پس برای صرفه جویی در هزینه و وقت و جلوگیری از عوارض جدی بعد از کاشت دندان باید به یه سری نکات مراقبتی توجه داشته باشید.

مراقبت از ایمپلنت دندان دقیقا وقتی که این پروسه را در مطب طی کردید نیز آغاز می‌شود. باید تمام نکات مهم را از دندانپزشکتان سوال کرده تا دچار عوارض جدی نشده و طول عمر ایمپلنت افزایش پیدا کند. مهم‌ترین نکاتی که باید رعایت شود در ادامه به آن می‌پردازیم.

1-مدیریت تورم و درد

خونریزی و درد بعد از ایمپلنت دندان نیز طبیعی است. این امکان وجود دارد بزاق شما کمی رنگ قرمز را در بر بگیرد.

این مشکل در کمتر از 24 ساعت برطرف خواهد شد. اما اگر درد و خونریزی ادامه داشت، به دندانپزشک حتما مراجعه کنید.

اکثر دارو های مسکن نظیر آنتی‌بیوتیک ها با بدون نسخه میتواند درد ناشی از ایمپلنت را کاهش دهد. گاهی هم ممکن است پزشک دارو‌های قوی‌تری را نیز تجویز کند. برای کنترل تورم و درد در 24 ساعت اول باید از کمپرس یخ استفاده کنید. معمولا برای کاهش ریسک خطر ابتلا به عفونت انتی‌بیوتیک نیز تجویز شود. سعی کنید داروها را به صورت منظم در ساعت تعیین شده مصرف کنید.

برای کاهش تورم و درد در 24 ساعت اول بعد از ایمپلنت می‌توانید از کمپرس یخ هر 15 دقیقه یک بار استفاده کنید.

2-اهمیت دادن به بهداشت دهان

وقتی که کاشت دندان انجام شد باید رعایت بهداشت دهان و دندان نیز به صورت دقیق‌تر رعایت شود. باید مسواک خود را عوض کنید و از برس های نرم استفاده کنید. مسواک های نسبتا زبر سطح ایمپلنت را خراش می‌دهد. دو بار در روز به صورت منظم از مسواک و نخ دندان استفاده کنید به طور منظم همچنین بعد از جراحی می‌توانید به آرامی اطراف ایمپلنت را مسواک بزنید. روز بعد از جراحی برای چند روز با محلول آب نمک دهان را شستشو دهید. انجام دادن این دستورات میتواند تا حدی از پس زدن ایمپلنت جلوگیری کند.

3-احتیاط کردن در خوردن و آشامیدن

تا چند روز بعد از جراحی نباید غذاهای سفت مصرف کنید به خصوص اگر کل دندانهایتان را ایمپلنت کرده باشید.

سعی کنید در وعده‌های غذایی از غذا‌های آبکی استفاده کنید. مایعات مصرفی نباید خیلی داغ یا تند باشند. بعد از اینکه 3 الی 4 روز گذشت میتوانید به مرور غذاهای معمولی بخورید. البته برای خوردن غذاهای سفت مانند باید تا خوب شدن کامل دندان تحمل کنید.

4-دوری کردن از غذاهای سفت و چسبنده

غذا های سفت و چسبنده می‌تواند به ایمپلنت دندان آسیب بزند. حتی بعضی از این غذاها امکان دارد دندان های طبیعی را نیز خراب کنند. برای افزایش طول عمر ایمپلنت دندان بهتر است از تنقلات زیر پرهیز کنید:

  • یخ
  • کارامل
  • میوه خشک
  • آب‌نبات
  • تافی
  • چیپس سیب‌زمینی
  • هویج
  • سیب
  • استیک

5-استفاده از نخ دندان را جدی بگیرید.

بر اساس اطلاعات به دست آمده از داده‌های آمریکا، تنها 16% از بزرگسالان از نخ دندان استفاده می‌کنند. اگر شما جزوه اون 84% هستید که از نخ دندان استفاده نمی‌کنند، بعد از ایمپلنت باید آن را جدی بگیرید.

برای مراقبت از انواع ایمپلنت مانند ایمپلنت آمریکایی باید هر روز از نخ دندان استفاده کنید. ناحیه های ایمپلنت باید با نخ دندان با دقت باید تمیز شود. نخ دندان‌های مخصوص کاشت وجود دارد که بهتر اطراف ایمپلنت را تمیز می‌کنند.

6-استفاده از محصولات مخصوص دندان های حساس

پس از انجام عمل کاشت دندان، از خمیر دندان و دهان‌شویه‌های طراحی شده برای دندان‌های حساس استفاده کنید. توصیه می‌شود از محصولاتی که دارای اثر سایش زیاد هستند پرهیز کرده و به جای آن‌ها از محصولات با حداقل اثر سایش و ناراحتی استفاده نمایید. همچنین، محصولات بهداشتی با طعم‌های قوی مانند نعناع یا دارچین ممکن است احساس ناراحتی در دهان ایجاد کنند.

توصیه می‌شود از محصولاتی که دارای اثر سایش زیاد هستند پرهیز کرده و به جای آن‌ها از محصولات با حداقل اثر سایش و ناراحتی استفاده نمایید.

7- از مصرف الکل و دخانیات دوری کنید.

بطور کلی، برای حفظ سلامت خود باید از مصرف این مواد پرهیز کنید. اما پس از اجرای کاشت ایمپلنت، این اقدام اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. زمانی حداقل ۶ ماه می‌گذرد تا ایمپلنت به استخوان فک متصل شود و زخم بهبود یابد. مصرف دخانیات ممکن است روند بهبود را کند کرده و باعث بروز برخی عوارض گردد.

8-مراجعه منظم به مطب دندانپزشک

بعد از کاشت دندان با وجود رعایت نکات بهداشتی دهان و دندان مشکلاتی نیز میتواند پیش بیاید. با توجه به حرف پزشک سالانه دو بار به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

ایمپلنت دندان - کاشت دندان - کلینیک دکتر زهرا شمسایی

بلافاصله بعد از ایمپلنت کدام اقدامات فوری را انجام دهیم؟

بعد از انجام مراحل کاشت ایمپلنت، حیاتی است که به برخی نکات اهمیت بدهید تا کمترین عوارض ممکن ایجاد شود. در دوره کوتاه‌مدت، مراقبت از ایمپلنت می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

  • برای کنترل خونریزی، از گاز استریل در دهان استفاده کنید و آن را با دقت گاز بگیرید.
  • در ۸ تا ۱۲ ساعت اول بعد از جراحی، سر خود را پایین نگه ندارید و از حرکت بیش از حد خودداری کنید.
  • هر ۱۵ دقیقه یک‌بار از کمپرس یخ استفاده کنید.
  • در ۲۴ ساعت اول بعد از جراحی، تنها از غذاهای نرم و سرد استفاده کنید.
  • داروهای تجویزی را طبق دستور پزشک مصرف کنید.
  • در ۲۴ ساعت اول، دهان خود را نشویید.
  • این اقدامات، به حفظ و بهبود سلامت ایمپلنت کمک می‌کنند و اطمینان حاصل می‌کنند که فرآیند بهبودی به درستی پیش می‌رود.

نتیجه‌گیری

مراقبت از ایمپلنت امری بسیار حیاتی است و می‌تواند از وقوع عوارض جدی جلوگیری کند. برای افزایش سرعت بهبودی محل کاشت و جلوگیری از مشکلات درازمدت، ضروری است نکات مراقبتی را رعایت نمایید. روزانه حداقل دو بار از مسواک و نخ دندان استفاده کنید. پس از جراحی از کمپرس یخ استفاده نموده و داروها را به دقت و به موقع مصرف کنید. در مدت ۳ تا ۴ روز از غذاهای نرم استفاده کنید و مراقب باشید که غذا خیلی داغ یا تند نباشد. همچنین، پس از انجام ایمپلنت، به صورت دوره‌ای حداقل دو بار در سال به دندانپزشک مراجعه کرده تا هرگونه مشکل در حوزه دهان و دندان بررسی گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *