کامپوزیت دندان - کلینیک دکتر زهرا شمسایی

نحوه نصب کامپوزیت دندان در تمامی افراد حدودا یکسان است. در این فرآیند با آماده کردن دندان شروع و ختم می‌شود به پولیش کردن دندان و در ادامه به مراحل نصب کامپوزیت دندان نیز اشاره خواهد شد توجه کنید که این مراحل برای ونیر سرامیکی دندان نیز صدق می‌کند.

مراحل انجام دادن کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان روشی ساده با هزینه کم برای اصلاح طرح لبخند و پوشش ناهنجاری های ظاهر دندان‌ها است.

اغلب در جلسات اول بیمار با مراجعه به دندانپزشک برای انجام دادن کامپوزیت دندان، ابتدا شرایط کلی دهان و دندان به طور کامل بررسی می‌شود. اگر بیمار احتیاجی به درمان‌های دیگر دندانپزشکی نداشته باشد، در مراجعات بعدی شخص تمامی مراحل انجام و نصب کامپوزیت دندان تنها در یک جلسه در مطب دندانپزشک اجرا می‌شود.

قبل از شروع مراحل کامپوزیت دندان بیماران باید با یک دندانپزشک با تجربه و با مهارت بالای کافی مشورت کنند سپس از انجام این کار اطمینان حاصل کنند.

آن‌ها باید هرگونه عفونت لثه‌ای یا مشکلات جدی دندان را تشخیص سپس به صورت کامل توضیح دهند.

سپس پزشک پس از معاینات لازم دندان‌ها و لثه اشخاص، مراحل کامپوزیت دندان را برای آن‌ها به طور شفاف و کامل توضیح دهند سپس به اجرا در بیاورند.

کامپوزیت دندان - کلینیک دکتر زهرا شمسایی

1-انتخاب رنگ کامپوزیت

در ابتدا دندانپزشک از طریق کتابچه راهنمای خود نمونه رنگ‌های کامپوزیت را به افراد معرفی کرده و مراجعه‌کنندگان بر اساس علاقه خود و مشورت پزشک، نزدیک‌ترین رنگ به دندان خود را انتخاب می‌کنند.

در انتخاب رنگ کامپوزیت باید به این نکته توجه کرد که انعکاس طیف‌های مختلف نور اعم از نور خورشید یا نورهای غیرطبیعی به دندان افراد در تعیین رنگ کامپوزیت مؤثر خواهد بود.

طبق مطالعات انجام شده در انتخاب رنگ رزین کامپوزیت یکی از دلایلی که ممکن است رنگ کامپوزیت انتخاب شده با رنگ دندان افراد مغایرت داشته باشد، خشک‌شدن دهان در حین انجام فرایند کامپوزیت است که منجر به روشن‌تر و شفاف شدن رنگ کامپوزیت خواهد شد بنابراین بهتر است افراد مراجعه‌کننده در ۳۰ دقیقه اول رنگ کامپوزیت خود را انتخاب نمایند.

درصورتی‌که افراد می‌خواهند رنگ دندان‌هایشان با دقت بالاتری انتخاب شود بهتر است آرایش بر روی لب‌های خود نداشته باشند و از آویز جواهرات به خود خودداری نمایند چرا که سایه جواهرات می‌تواند در انتخاب درست رنگ کامپوزیت افراد مؤثر باشد.

2-جراحی لثه وترمیم پوسیدگی دندان

تنها مرحله‌ای که ممکن است در افراد مختلف به روش های متفاوت انجام می‌شود، مرحله‌ی آماده سازی دندان است. بعضی از بیماران برای انجام کامپوزیت نیاز به لیفت لثه( جراحی لثه ) یا ترمیم پوسیدگی و سفید کردن دارند، اما در بعضی از بیماران فقط کافی است سطح دندان تمیز و خشک شود.میزان تفاوت سلامت لثه و دندان‌ها و همچنین میزان عیوب ظاهری دندان در هر بیمار بستگی دارد.باید لثه و دندانی که قرار است کامپوزیت روی آن اجرا شود باید سالم و بدون پوسیدگی باشد. بعضی بیماران باید ابتدا دندان های زیرین پوسیده خود را ترمیم کنند یا حفره های خالی دندان خود را پر کنند و لیفت لثه انجام دهند.

3-آماده کردن دندان  

برای نصب کامپوزیت نیازی به تراش مینای دندان نیست. اما برخی اقدامات برای آماده کردن دندان برای پیوند میان دندان و مواد روکش کامپوزیتی حیاتی است.

به عبارتی دندان‌ها باید کاملا تمیز شوند و عاری از هرگونه جرم و پلاک باشند و احتیاج است دندانپزشک دندان‌ها را خوب پاک و خشک کند. به طوری که هیچگونه رطوبت، بزاق یا خون در محل نصب کامپوزیت نباشد.

بعضی وقت‌ها هدف از کامپوزیت دندان برای اصلاح ناهنجاری دندان‌ها یا تنظیم کردن ارتفاع دندان برای اصلاح طرح لبخند باشد، ممکن است مینای دندان را تراش دهند.

4-ایجاد تخلخل در سطح دندان

در این مرحله برای اینکه مواد کامپوزیتی به خوبی روی سطح دندان بچسبد، دندانپزشک نوعی ژل ( اسیدی ) را روی دندان با استفاده از سرنگ پاشیده و بعد از 15 دقیقه پاک می‌کند.

این نوع ماده باعث ایجاد تخلخل در سطح دندان‌ها شده و سطح دندان را برای قرار دادن روکش کامپوزیتی آماده می‌کند.

5-عامل پیوند دهنده ( باندینگ )

در این مرحله نوعی مواد باندینگ مخصوص که عامل پیوند دهنده است که از جنس پلاستیک مایع است روی دندان مالیده می‌شود. بعد با استفاده از نوعی نوری مخصوص ( نور لیزر کاتالیست ) فعال شده و بعد از حدود 10 الی 20 ثانیه موجب سفت شدن آن‌ها خواهد شد.

6-فرم دهنده ونیر کامپوزیت

دندانپزشک در این مرحله با استفاده از لایه گذاری ( فرآیند قرار دادن مواد و سفت کردن آن روی دندان ) و فرم دهی، با آرامی و با دقت کامل روکش کامپوزیتی دندان شما را شکل می‌دهد.

مهم‌ترین مرحله از مراحل کامپوزیت دندان فرم دهی آن است که در اصلاح طرح لبخند شما نقش مهمی دارد. لذا دقت کامل، ظرافت و تجربه دندانپزشک در این مرحله نقش مهمی دارد.

دندانپزشک با تجربه باید بتواند لایه گذاری درست و فرم دهی دقیق با مهارت تمام عیب‌های ظاهری دندان را بپوشاند.

7-سفت کردن کامپوزیت

با تمام شدن کار فرم‌دهی دندان و به دست آمدن شکل نهایی و مطلوب کامپوزیت دندان، دندانپزشک مواد را با نور لیزر سفت می‌کند. با این تفاسیر پیوند کامل و قوی بین دندان و مواد کامپوزیتی شکل می‌دهد.

8-پولیش کردن

پس از تمام شدن مراحل بالا، برای زیباسازی و شفافیت روکش‌های کامپوزیت، کامپوزیت ونیر باید پولیش شود. برای پولیش کردن کامپوزیت دندان از دیسک یا نوار های سمباده‌ای صورت می‌گیرد. پولیش علاوه بر اینکه باعث صاف شدن و صیقی کردن دندان می‌شود می‌تواند تا حدودی زوایای هر دندان را نیز اصلاح کند.

با تمام شدن این مراحل کامپوزیت دندان شما می‌توانید به مدت طولانی از داشتن لبخندی زیبا لذت کامل را ببرید.

کامپوزیت دندان - کلینیک دکتر زهرا شمسایی

نتیجه‌گیری

کامپوزیت دندان روشی است برای اصلاح طرح لبخند و داشتن دندان هایی کاملا مرتب و یک‌دست است. با استفاده از این روش می‌توانید عیب های ظاهری دندان را پوشش و دندان‌هایی منظم و سفید داشته باشید.

برای نصب کامپوزیت احتیاجی به بی‌حسی دهان و اطراف دندان نیست. مینای دندان تراشیده نمی‌شود و آسیبی به دندان طبیعی وارد نمی‌شود. با این حال برای دست یافتن به این موارد باید به یک دندانپزشک با تجربه و ماهر مراجعه کنید و از داشتن لبخندی زیبا و جذاب لذت کافی را نیز ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *